Schildweek is in volle gang

STEENDAM – De 75e Schildweek is in volle gang. Vrijdagavond was de officiële opening door Cas König, CEO van Groningen Seaports, en Melle Boekel, de jongste deelnemer. Ze ontstaken een waterstofvlam.

Tijdens de bijeenkomst vond tevens de huldiging plaats van Karola Kruijer, die is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Zij zet zich al jaren in voor de vereniging en dat werd beloond met deze eretitel.

Zaterdag was de 16m2 de eerste wedstrijdklasse, gevolgd door de TOP klasse en een grote groep met Lasers, verdeeld over de types standaard en Radiaal. Na de Lasers was het de beurt aan de klassen Splash, Flits, Twaalfvoetsjollen en Windsurf LT.

De eerste dag werd onder prachtige zeilomstandigheden afgewerkt, met windkracht 3 tot 4 uit oostelijke richting. In de 16m2 klasse gingen Erik Groeneveld en Elise Gruber als eerste over de finish, gevolgd door Jeroen de Groot en Demi Jansen en Gerrit Hofstra en Fokke de Jong. In de Windsurfer LT klasse was Ron Hartog heer en meester op de zaterdag met twee eerste plaatsen en een tweede plaats.

In de Laser standaard streden Iwan Daniëls en en Robbie Hattuma om het dagsucces. Dit werd in het voordeel van Robbie Hattuma beslist, die de tweede wedstrijd wist te winnen.

Ook zondag werd er onder prachtige omstandigheden gezeild. Er stond een windkracht 4 uit zuidelijke richting. In de 16m2 zeilden Jeroen de Groot en Demi Jansen naar het dagsucces, gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma als tweede en Jeroen de Groot en Demi Jansen als derde. 

In de Laser radiaal was Hylke Engelsma heer en meester tijdens het weekend. In de wedstrijden scoorde hij vier eerste plaatsen. Als nummer twee volgt Stian Kruijer.

Bij de Flits A is het erg spannend tussen de duo’s Jeanet Engelsma & Sanne Boekel en Judith Jasper en Niels Schurer en als derde koppel Jasmijn Drenth, Jan Drenth.

Tot en met donderdag zullen alle deelnemers blijven strijden voor een mooie plek in de ranglijst.

Via De Eemslander