‘Scholen zijn weer begonnen. Pas de snelheid aan’

NOORD-GRONINGEN – Veel scholen hebben vandaag de deuren weer geopend. In de praktijk betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. 

Om het aantal ongevallen in deze periode terug te dringen schaalt Veilig Verkeer Nederland de activiteiten rondom haar scholierencampagne dit jaar op. Naast spandoeken en posters in het straatbeeld met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, verschijnt dezelfde boodschap dit jaar ook op het navigatiescherm van honderdduizenden automobilisten. Deze nieuwe poging om het verkeer veiliger te maken is mogelijk doordat verschillende navigatiediensten aan de campagne meewerken. 

Een ander wapenfeit dit jaar is het gedicht ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Dat werd op verschillende plekken in Nederland voorgedragen. Automobilisten kunnen fietsende scholieren helpen veilig op school te komen door een gepaste snelheid te rijden in plaats van de maximumsnelheid. Ook helpt het wanneer automobilisten schoolzones mijden. Veilig Verkeer Nederland roept scholieren op hun fiets te controleren op gebreken en om de schoolroute samen met een volwassene vooraf te oefenen.    

Via De Ommelander