Schrijven, lezen en wandelen tijdens Nederland Leest

REGIO – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis, dat lezers cadeau krijgt van de bibliotheek. 

De bibliotheken in Stadskonaal en Ter Apel organiseren in het kader van Nederland Leest een aantal grensverleggende activiteiten: het Pop-up Schrijfcafé, een Boekenclub Nederland Leest en er werd gewandeld met wandelcoach Eltjo Glazenburg. 

Pop-up Schrijfcafé
Tijdens het Pop-up Schrijfcafé worden de deelnemers onder leiding van schrijfdocent en voormalig Stadsdichter van Groningen, Lilian Zielstra, op weg geholpen om hun verhaal op papier te krijgen. In deze workshop krijgen ze de ruimte om vragen te stellen en na afloop hebben ze genoeg tips om hun bijzondere ontmoeting of ervaring in een mooi verhaal vast te leggen. Ook als iemand niet meedoet aan de schrijfwedstrijd, is hij of zij welkom. Het Pop-up Schrijfcafé vindt op maandag 15 november plaats in de Bibliotheek Stadskonaal en op maandag 29 november in de Bibliotheek Ter Apel, beide avonden van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname bedraagt €5,-.

Boekenclub Nederland Leest
De Bibliotheek nodigt een ieder uit om met elkaar in gesprek te gaan over het boek ‘De Wandelaar’. Tijdens de boekbespreking worden ideeën uitgewisseld, verdiept men zich in het verhaal en werd het voor elkaar verduidelijkt. Wat sprak je aan? Wat waren de meest grensverleggende ontmoetingen? En waarom spraken juist deze je aan? Belangstellenden kunnen op donderdag 25 november terecht in de Bibliotheek Ter Apel en op dinsdag 30 november in de Bibliotheek Stadskonaal, beide ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.  

Wandelen met coach Eltjo
Wandelcoach Eltjo Glazenburg neemt belangstellenden mee en vertelt tijdens de wandeling over verschillende soorten grenzen. Dit kunnen de zichtbare grenzen van Vlagtwedde zijn, maar hoe zit het met de eigen grenzen? Daarover kunnen de wandelaars onderweg met elkaar in gesprek gaan. De wandeling start om 10.00 uur bij de Bibliotheek Vlagtwedde, deelname bedraagt €5,-.

Aanmelden voor alle activiteiten kon via www.biblionetgroningen.nl/agenda.

Via De Nieuwsbode