Schrijver Rients Faber te gast op Van Heemskerckschool

HOOGEZAND – Groep 6A van de Van Heemskerckschool in Hoogezand had donderdag de Groningse schrijver Rients Faber op visite.

Het was uiteraard geen toeval dat Faber in de klas kwam. De kinderen hebben namelijk een boek gemaakt met daarin hun eigen verhalen die ze het afgelopen schooljaar geschreven hebben. En dat boek moest natuurlijk gepresenteerd worden. En wat is er dan mooier dan een echte schrijver voor deze gelegenheid uit te nodigen?

De kinderen hadden vragen voorbereid en Faber had van alles verteld over het schrijven van boeken. Hij vertelde dat hij eigenlijk schrijver is geworden via de muziek. Hij maakt songteksten voor liedjes, en dat had hij uitgebreid naar het schrijven van verhalen voor boeken. 

Na het vragenuurtje had Faber een stukje voorgelezen uit een boek waar hij ooit aan begonnen is maar wat nog niet af is, en wat niemand dus ooit nog gehoord had. Ook had de schrijver een voorwoord geschreven voor de kinderen, net zoals in ├ęchte boeken. De boeken zijn nu compleet, inclusief een presentatie om trots op te zijn.

Via De Regiokrant

Reizen Laos