Sierd van der Berg deelt kennis met SV Bedum

BEDUM – Jong Oranje-keeperscoach Sierd van der Berg is vrijdag te gast geweest bij SV Bedum. 

De voormalige doelman van Cambuur Leeuwarden ging met het keeperskader van SV Bedum in gesprek over het trainen van keepers binnen de jeugdopleiding. In de afgelopen jaren waren er steeds minder keepers actief bij SV Bedum. Inmiddels is het tij gekeerd. De voorbije twee jaar had SV Bedum zich ingezet voor de ontwikkeling van haar keeperscoaches. Belangrijke speler in dat verhaal is oud-doelman Ivan Landlust, die in het verleden keeperstraining kreeg van Sierd van der Berg en die contacten leidden tot het bezoek van de keeperscoach van Jong Oranje naar de Bedumer tweedeklasser. 

Kern van het coachen van keepers 

Van der Berg ging met het Bedumer keeperskader in discussie waardoor men steeds dichter bij de kern van het coachen en begeleiden van keepers kwam. Hetgeen werd besproken, werd vervolgens op het veld in de praktijk gebracht. Daarna konden de aanwezigen hun laatste vragen stellen aan Van der Berg. 

,,Sierd van der Berg had ons geweldig op weg geholpen en ons nieuwe inzichten meegegeven”, kijkt SV Bedum tevreden op het bezoek terug.

Via De Ommelander