Silvan van der Tuuk nieuwe trainer van eerste vrouwenteam HS’88

Het contract is getekend: van links naar rechts voorzitter Bernd Zinger, trainer Silvan van der Tuuk en coördinator van het vrouwenvoetbal Eddy Norder.

Het contract is getekend: van links naar rechts voorzitter Bernd Zinger, trainer Silvan van der Tuuk en coördinator van het vrouwenvoetbal Eddy Norder.

HOOGEZAND – Silvan van der Tuuk staat vanaf volgend seizoen aan het roer van het eerste vrouwenelftal van voetbalvereniging HS’88. Hij is de opvolger van Hilko Scholtens.

Voor Van der Tuuk werd het zijn eerste klus als trainer van een eerste dameselftal. De afgelopen drie jaar was hij trainer van het tweede vrouwenteam van HS’88, en deed dat naar behoren. ,,HS’88 is een prima club voor mij om stappen als trainer te maken. Een gezellige club waar prestatie en plezier hand in hand gaan. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en mij ontwikkeld bij het tweede damesteam. De afgelopen twee seizoenen hebben we natuurlijk weinig wedstrijden kunnen spelen vanwege corona, maar in de wedstrijden die er werden gespeeld werden goede resultaten behaald. Ook is de animo voor de trainingen hoog en is de sfeer in het team goed.”

Van der Tuuk geeft de komende tijd al trainingen aan HS’88 Dames 1. ,,Ik heb super veel zin in deze uitdaging. Bij het tweede werkte ik samen met Eddy Norder en die gaat mij ook bij het eerste elftal assisteren. We gaan selectietrainingen houden en iedereen krijgt de kons om een plek in de eerste selectie te bemachtigen.”

Voorzitter Bernd Zinger van HS’88 is blij een nieuwe trainer gevonden te hebben. ,,We zochten een trainer die past binnen onze vereniging en bij voorkeur ook ervaring had met vrouwenvoetbal. We hebben met meerdere trainers gesproken en er zijn ook proeftrainingen gegeven. Bij Silvan viel alles goed samen, en dat had ons doen besluiten met hem in zee te gaan’’.

Via De Regiokrant

Reizen Laos