Skeeleren voor het goede doel van Uithuizen naar Leek


UITHUIZEN – Valerie Thalau gaat samen met haar opa Peter Thalau skeeleren van Uithuizen naar Leek. Beide sportievelingen doen dat in het kader van de Campina-actie ‘Samen opstonden’, waarmee geld werd ingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren.

Zuivelconcern Campina had de actie opgezet in samenwerking met een aantal topsporters. Onder anderen Sven Kramer, Epke Zonderland en Marit Bouwmeester verlenen hun medewerking. Spieren voor Spieren zet zich in voor hulp aan kinderen met een spierziekte. Omdat bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is, daagt Campina mensen uit om hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren en geld in te zamelen voor deze stichting.

Valerie (22) en haar opa Peter (74) gaan de uitdaging aan. Ze gaan 50 kilometer skeeleren van Uithuizen naar hun woonplaats Leek. Beiden skeeleren regelmatig samen, maar wel minder dan in het verleden. Dat komt omdat Valerie in Heerenveen werkt en daar veel bij haar vriend is. Opa en kleindochter trainen apart en zien de Campina-actie als een goede gelegenheid om samen weer eens de skeelers onder te binden. 

Valerie: ,,Mijn opa wil graag van Uithuizen naar Leek skeeleren, omdat zijn zoon – dat is mijn oom – daar restaurant Het Schathoes had. We hebben nog geen datum afgesproken, want dat is namelijk helemaal afhankelijk van het weer en wanneer we kunnen. Ook zijn wij nog niet op het punt dat we de 50 kilometer kunnen volhouden en dus zijn we nog volop in training.’’

Peter Thalau is geboren in Duitsland en woont al jaren met oma Tity in Leek, tegenover het huis van Valerie. Thalau senior is erg sportief en skeelert elke dag als het weer dit toelaat. Verder speelt hij accordeon. Voor de corona-uitbraak trad Thalau bijna elk weekend wel ergens op. Wie de actie van het duo wil steunen, vindt meer informatie op samenopstondenmetcampina.nl/actie/valerie-thalau.

Via De Ommelander

Reizen Laos