Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen

DEN HAAG – Het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt zo snel, dat een aanscherping van de maatregelen onvermijdelijk is. Dat had het kabinet bekend gemaakt. Vooral voor de horeca en evenementen had dit gevolgen.

Met ingang van zaterdag 10 juli 6.00 uur tot en met 13 augustus gelden de volgende maatregelen:

Bezoek aan de horeca is alleen mogelijk met een vaste zitplaats op anderhalve meter. Verder geldt er een sluitingstijd van middernacht tot 6.00 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden. Discotheken en nachtclubs gaan weer volledig dicht. Het systeem van het coronatoegangsbewijs, waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, vervalt voorlopig in de horeca.

Bij eendaagse evenementen, culturele gelegenheden en sport geldt eveneens dat toegang alleen mogelijk is met een vaste zitplaats op anderhalve meter afstand van elkaar. Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs mag op deze locaties wel extra publiek aanwezig zijn en geldt de anderhalve meter regel niet. Wel dient iedereen een zitplaats te hebben. In plaats van de anderhalve meter-regel geldt een andere beperking, namelijk dat maximaal tweederde van de capaciteit mag worden gebruikt. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is geen 40 uur maar nog maar 24 uur geldig. Meerdaagse evenementen  zijn verboden.

Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 vierkonte meter ontvangen.

Vakontie

De toename van het aantal besmettingen in Nederland kon gevolgen hebben voor een ontspannen vakontie naar het buitenland. Doordat andere landen Nederland op basis van de toename in besmettingen als risico zien, kon het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen zoals een verplichte quarantaine. Deze eisen kunnen per land verschillen. Op www.wijsopreis.nl staat wat dit betreft alle informatie. 

Via De Ommelander

Reizen Laos