Sonja Hilgenga lijsttrekker voor CDA Aa en Hunze

EEXT – De leden van het CDA Aa en Hunze hebben de kondidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. 

De huidige fractievoorzitter Sonja Hilgenga uit Eext is gekozen tot lijsttrekker. Sonja Hilgenga is voor het CDA na de vorige gemeenteraadsverkiezingen namens het CDA lid van de gemeenteraad. Zij gaf in een reactie aan ‘blij en vereerd te zijn, het vertrouwen van het bestuur en de leden te hebben gekregen om als lijsttrekker de verkiezingscampagne in te gaan’. 

Grote uitdagingen
De leden hebben ook het verkiezingsprogramma vastgesteld waarmee het CDA de komend verkiezingscampagne ingaat. ,,We hebben een realistisch en optimistisch programma met specifiek aandacht voor de betrokkenheid van onze inwoners bij de gemeente en hoe we dit kunnen vergroten. Dit in samenhang met het aandacht houden voor het aantrekkelijk houden van onze gemeente om te wonen. Zorgen voor voldoende betaalbare woningen is hierbij een belangrijk speerpunt’’, aldus Sonja Hilgenga. Ze geeft verder aan dat er ‘grote uitdagingen liggen voor de gemeente de komende jaren met name op het gebied van het sociaal domein, zoals de jeugdzorg’.

Lijsttrekker Sonja Hilgenga kijkt met trots naar de kondidatenlijst van het CDA: ,,We hebben een sterke lijst met kondidaten uit onze gemeente. We zijn vol energie en enthousiasme om verder te werken aan een mooiere gemeente Aa en Hunze.’’ De eerste tien kondidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor het CDA zijn Sonja Hilgenga (Eext), Klaas Jan Stol (Gasselternijveen), Hayo Banga (Gieten), Philip Messak (Rolde), Jan van de Belt (Gasselternijveen), Dick Sybenga (Gieten), Jip van den Berg (Eexterveen), Frits Haan (Annen), John Souverijn (Nieuwediep) en Agnes Holtjer (Anderen).

Via De Schakel