Soroptimistclub de Veenkoloniën houdt succesvolle actie ‘Geit voor een Meid’

STADSKANAAL – Soroptimistclub de Veenkoloniën had door de verkoop van wijn een bedrag van €1472,- opgehaald waarmee Stichting Nepal Sambandha geiten kon kopen. 

Door deze actie kunnen dertig dieren worden aangeschaft voor lokale coöperaties van vrouwen. Deze vrouwen, die via de stichting een geit gedoneerd krijgen, gebruiken de dieren om te fokken en voor de vleesvoorziening. Zo zien zij zich verzekert van een goede bron van inkomsten. 

Stichting Nepal Sambandha had als uitgangspunt: de plannen en projecten zoveel mogelijk laten bedenken, uitvoeren en begeleiden door de plaatselijke bevolking. Bestuurslid Annette Reiling is ongeveer de helft van het jaar in Nepal om nieuwe ideeën en vragen met de bevolking uit te werken, de uitvoering te stimuleren en financiële mogelijkheden te bekijken, alles in overleg met het bestuur in Nederland.

Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Soroptimistclub de Veenkoloniën maakt onderdeel uit van deze internationale organisatie.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos