Spannende ontknoping van Schildweek

STEENDAM – De 75e editie van de Schildweek is prima verlopen. Er kwam veel publiek af op de zeilwedstrijden op het Schildmeer, waar de deelnemers alle soorten weer en windsterktes moesten overwinnen. Dat resulteerde in een spannende ontknoping.

Van de negen geprogrammeerde wedstrijden zijn er in totaal acht gevaren. Op donderdag, de laatste dag, was er te veel wind om te zeilen. In de diverse klassen was het tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers dan ook nog steeds stijgen.

Jeroen de Groot en Damy Jansen zeilden met een ruime voorsprong naar de eindzege in de 16 kwadraat-klasse. Theo Dik en Melle Heerlien werden tweede, gevolgd door Rogier Slopsema en Greed Smid.

In de Laser Standaard klasse won Iwan Daniëls voor Joost Steenbeek en Robbie Hattuma.

In de jeugd klasse was er volop strijd in de Flits en Splash klasse. In de Splash klasse was Yvon de Jong de snelste voor Julia Paardekooper en Lars Zuur. In de Flits klasse namen Judith Jasper en Niels Schurer de hoofdprijs mee naar huis. Ze lieten Jasmijn en Jan Drenth en Jeanet Engelsma en Sanne Boekel achter zich. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk waren dat Niels Gerlofs en Tessa Vroege voor de gebroeders Coen en Tjalling Bijlsma. Als nummer drie eindigden Merle en Jarne Werkhoven.

De Schildweek werd volgend jaar gehouden van 22 tot en met 28 juli.

Via De Eemslander