Sport, spel en timmeren tijdens speelweek in Gieten

GIETEN – Op het terrein bij gymzaal De Wendeling in Gieten is deze week voor de negende keer de jaarlijkse speelweek gehouden. Zo’n 130 kinderen hebben genoten van sport, spel en heel veel timmeren.

Dit jaar was de opzet van de speelweek iets anders dan voorheen om niet teveel kinderen tegelijk op het veld te hebben. In de ochtend waren de kinderen van groep 3 tot en met 5 bezig met het thema ‘records’. Er werden talloze records verbroken: van smarties sorteren tot sponsdarten en van hinkelen tot eierkoeken stapelen. Ook was de jongste jeugd druk bezig met het oefenen voor de recordpoging om met zoveel mogelijk kinderen het ‘Gieter Kindvolkslied’ te zingen, inclusief bijbehorende dans. In totaal 49 kinderen zongen donderdag uit volle borst dit mooie lied, dat op de Facebookpagina van de speelweek te bekijken en te beluisteren is. Het record is verbroken en de kinderen kregen hiervoor een mooie medaille.

De kinderen van groep 6 tot en met 8 hebben in de middagen fantastische hutten gemaakt van pallets. Er is flink getimmerd, als ware professionals. De EHBO hoefde er gelukkig niet aan te pas te komen. De laatste nacht mochten de kinderen uit groep 8 blijven slapen in hun zelfgemaakte hut. Al met al was het een prachtige speelweek, die niet georganiseerd zou kunnen worden zonder de steun van sponsoren en vele vrijwilligers.

Via De Schakel