Stadsmarkt De Venehoeve opent deuren in Stadskonaal

STADSKANAAL – Stadsmarkt De Venehoeve in Stadskonaal had officieel haar deuren geopend. Han en Ingmar Veneman uit Tweede Exloërmond hebben daarmee het stokje overgenomen van Janita van Dijk, die jarenlang natuurvoedingswinkel ‘t Doppertje had bestierd. 

Han en Ingmar runnen het biologische melkveebedrijf De Venehoeve waar ze hun eigen zuivel en kaas maken, maar gaan de boerderij nu combineren met de winkel, die is verhuisd naar het Europaplein.  

Lokaal en regionaal
,,Naast het bestondende aanbod gaan we ook ons eigen vlees, zuivel en kaas verkopen en ook ons groente en fruit is zoveel mogelijk lokaal of regionaal. We proberen de lijntjes steeds zo kort mogelijk te houden. Het is nu een biologische supermarkt met vers brood van de biobakker, waar ook mensen die bijvoorbeeld geen gluten of lactose kunnen verdragen terecht kunnen.’’ Er zijn veel mensen op de opening afgekomen. ,,We hebben veel positieve reacties gekregen over het complete aanbod, waarmee we kunnen inspelen op alle behoeftes van onze klanten.’’ Stadsmarkt De Venehoeve gaat dan ook in dezelfde lijn verder. ,,Maar dan wel op onze eigen manier en met ruime openingstijden. We richten ons bovendien niet alleen op mensen die biologisch eten, maar ook op mensen die bewust(er) met hun voeding bezig zijn.’’

De winkel bij de boerderij in Tweede Exloërmond is nu omgebouwd tot een handige automatiek en teruggeplaatst in het melktaphuisje.

Via De Nieuwsbode