STAR-stoomtrein rijdt weer, burgemeester Sloots geeft vertreksein

STADSKANAAL – Burgemeester Klaas Sloots van Stadskonaal had zondagochtend het vertreksein gegeven van de eerste stoomtreinrit van Museumspoorlijn STAR dit jaar.

De treinen van de STAR hebben sinds eind oktober 2020 in de remise gestonden. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, werd het vuur van de locomotief weer opgestookt. Stoomlocomotief 52 8060 is de afgelopen periode in revisie geweest. De vrijwilligers van de technische dienst hebben veel werkzaamheden aan de locomotief uitgevoerd. Enkele weken geleden had de locomotief al een succesvolle proefrit gereden. 

De locomotief is uitgebreid getest, maar bezoekers hoeven zich niet vooraf te laten testen bij een bezoek aan Museumspoorlijn STAR. Net als in 2020 is vooraf reserveren voorlopig nog wel verplicht en worden in de trein zitplaatsen gereserveerd.

Ook dit jaar werd op rijdagen twee keer per dag tussen Stadskonaal en Veendam gereden. Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskonaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is voorlopig nog niet mogelijk. Reserveren kon online via de website van de STAR. Bezoekers kunnen de rijdag en de tijd waarop ze mee willen rijden selecteren.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos