Steernvanger speelt bij d’Rentmeester

VALTHERMOND – Feel-good folkband Steernvanger geeft op vrijdag 19 november een optreden in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. 

De vijfkoppige band onder leiding van Dion Bouwes (gitaar en zang) speelt feel-good folk, soms bijna country, in het Gronings. Door de persoonlijke teksten, sterke samenzang en de vaak vrolijke, soms ontroerende nummers neemt Steernvanger zijn publiek op enthousiaste wijze mee in hun muzikale vondsten en verhalen. Het plezier waarmee de mannen op het podium stonden is aanstekelijk, waardoor de kijkers de neiging krijgen mee te zingen, ook als ze de teksten niet verstonden. Maar zanger Dion licht de nummers in het Nederlands toe, zodat men zich altijd mee kon laten voeren. 

Na het winnen van het Grunneger Laidjes Festival 2017 ging het Dion Bouwes en Dennis Krottje voor de wind. Ze schreven in sneltreinvaart nieuwe nummers en stonden onder meer op het Bevrijdingsfestival Groningen en in Martiniplaza. In het noorden en oosten van Nederland zijn ‘Duuster’, ‘De moat is vol’ en de zomerhit ‘De wereld in mien kop’ inmiddels met grote regelmatig te horen. ‘Allain’, Steernvangers nieuwste single, kwam uit in juni. De band keek met dit nummer terug op de coronaperiode waarin iedereen wel eens alleen was, maar iedereen toch veel liever samen was. De single ‘Mooie dag’ was met meer dan 60.000 views online een grote hit en werd nummer 1 in de eindejaarslijst van de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord. Zelfs in België had ‘Mooie dag’ succes met een nummer 1-notering in de hitlijst van jouwradio.be. Eerder was ‘De wereld in mien kop’ ook al een regelrechte zomerhit: Superster op RTV Oost en bijna vijf maanden in de Noord 9, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Het nummer leverde Steernvanger een nominatie op voor de Bosklopper Bokaal. Dat de band gewaardeerd werd door het radiopubliek mag duidelijk zijn: alle singles haalden de Noord 9. 

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang/gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Marco Veldman (mondharmonica/zang/percussie), Bjorn Nuninga (bas/zang) en Matthijs Vogt (drums/zang/percussie). 

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.15 uur open. Kaarten zijn te bestellen via de website www.drentmeester.nl.

Via De Nieuwsbode