Stichting Kinderopvang Rolde al 30 jaar een begrip in Rolde en omstreken

Feest bij Stichting Kinderopvang Rolde.

Feest bij Stichting Kinderopvang Rolde. (Eigen foto)

ROLDE – De Stichting Kinderopvang Rolde (SKR) bestaat 1 oktober 30 jaar en viert daarom feest samen met ruim 300 kinderen en hun ouders. Alle kinderen kregen een leuke voorstelling te zien; van ‘muziek op schoot’ voor de allerkleinsten tot een interactieve goochelshow voor de oudste kinderen. 

,,SRK is een kleinschalige organisatie die al 30 jaar zelfstandig een breed scala aan kinderopvang biedt die uniek is in Noord-Nederland. Veelal zijn de oudere stichtingen gegroeid of juist opgeheven door fusies en overnames. Alleen dat is al een reden om te vieren. Maar we zijn ook heel blij dat we weer eens een leuk feest met elkaar kunnen vieren na ruim anderhalf jaar van beperkingen door het coronavirus”, aldus Marjan Roelevink, directeur-bestuurder van de SKR.

Stichting Kinderopvang Rolde is in 1991 opgericht als personeelsvoorziening voor medewerkers van De Trans in Rolde. Medewerkers die kinderen kregen werden op deze manier gefaciliteerd om toch aan het werk te kunnen blijven. Het aanbod is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid tot wat het nu is: kinderdagopvang, peuterspeelgroep en voorschool, buitenschoolse opvang en een gastouderbureau.

,,Vooral de kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar ‘De Roldebol’ is voor velen een begrip in Rolde. Kinderen van het eerste uur, brengen nu hun eigen kinderen bij de opvang. Pedagogisch medewerkers zien zo ook de nieuwe generaties voorbijkomen”, vertelt Roelevink. ,,De buitenschoolse opvang werd aangeboden aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen beleven hier leuke, uitdagende en sportieve avonturen samen met een enthousiast team van pedagogisch medewerkers. Door samen te werken met de Jan Thiesschool, Obs de Flint in Ekehaar en Obs Anloo en scholen in Assen, kunnen we echt betekenis geven aan een gezonde ontwikkeling van 4 tot 12-jarigen.”

SKR is volgens Roelevink heel trots op de ontwikkeling van PeuterWijs. ,,Hierin is de voormalige peuterspeelzaal Dribbel en het vroeg- en voorschoolse educatie opgenomen. PeuterWijs helpt peuters van 2 tot 4 jaar zich te ontwikkelen op het gebied van taal, van sociale vaardigheden. Maar het is ook een hele mooie voorbereiding op de basisschool”, aldus Roelvink.

,,Met grote regelmaat zien inwoners van Rolde en omstreken een ‘groen kaboutervolkje’ langswandelen. Gestoken in felgroene hesjes laat de SKR kinderen graag en vaak genieten van spelen en leren in de natuur. Rolde, Balloo, Nooitgedacht, Anderen, Anloo; de omgeving is hier zo prachtig. Het is een feest dat kinderen hier kunnen opgroeien en wij zijn trots dat we daar aan kunnen bijdragen.”

Via De Schakel