Stijldansen bij Studio DanS in Gieten begint weer

GIETEN – Studio DanS in Gieten zal weer starten met nieuwe danscursussen. Deze starten op woensdagavond 22 september in Het Oude Postkontoor in Gieten. Er zal een beginners- en een gevorderdencursus gegeven worden.

In de nieuwe cursussen  van vijftien lessen leert men zowel de ballroom,- als de Latijns-Amerikaanse dansen. Voor salsa hoeft geen aparte cursus worden gevold, want deze dans had Jerry Vredenborg aan de beginners- en gevorderdencursus toegevoegd. De jive had hiervoor het veld moeten ruimen. Deze dans komt wel aan bod op de dansavonden en zal los van de cursus aangeboden worden.

,,Het grote voordeel is voor alle mensen die de salsa willen leren, er niet meer voor naar Groningen of Assen gereden hoeft te worden. Gewoon op woensdagavond lekker in Gieten in Het Oude Postkontoor op de exotisch Zuid- Amerikaanse klanken de salsa leren dansen met je partner”, aldus Vredenborg. 

Jerry Vredenborg had voor mensen die geen vaste danspartner hebben een speciale danscursus ontworpen. ,,Er blijken nogal wat mensen te zijn die heel graag salsa, chachacha, samba en andere Latijns-Amerikaanse dansen willen dansen, zoals dat ook werd gedaan in Latijns-Amerika. Zonder danspartner is dit lastig. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. Bij voldoende opgave zal de Latin Solo cursus worden gegeven. Vredenborg is zelf jarenlang een gepassioneerde Latin-wedstrijddanser geweest en dat is voornamelijk de inspiratie voor deze cursus. ,,De combinaties zullen natuurlijk rustig opgebouwd worden, maar het zal al snel zweten worden. En naast de danspasjes zal er veel aandacht zijn voor techniek en heupen.” 

De Cursus Beginners is van 19.30 tot 20.30 uur en de Cursus Gevorderden (Brons-ster) van 20.30 tot 21.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.studiodans.nl of via 06-48086030. 

Via De Schakel