Stoptober met pop-up poli in Winsum

WINSUM – De maand oktober staat in het teken van stoppen met roken. Tijdens Stoptober biedt Verslavingszorg Noord Nederland gratis stoppen met roken-begeleiding aan, onder meer via een pop-up poli in Winsum.

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. De pop-up Poli van Verslavingszorg Noord Nederland benut dit principe ook en gaat nog een stap verder. Als groep leert de stoppende roker niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat men samen stopt, kon men elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. De groep komt zes keer bij elkaar.

De Blauwe Schuit

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl Deze informatie werd vervolgens omgezet in praktische tips. Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. De pop-up poli in Winsum is te vinden in De Blauwe Schuit. De bijeenkomsten daar vinden plaats op 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober en 4 november, steeds van 18.00 tot 20.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op vnn.nl/pop-uppoli.

Via De Ommelander