(Streektoal)strijd werd gestreden in Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN – Als corona geen roet in het eten gooit, kon in het nieuwe jaar 2022 weer worden gestreden om de Streektaolstried in MFC de SPIL in Gasselternijveen. 

Op vrijdag 21 januari hoopt het Huus van de Taol in Aa en Hunze er met veel inwoners uit de gemeente een gezellige bijeenkomst van te maken. Er kunnen zich dertig teams opgeven om deze Drentse pubquiz te spelen, vier groepen meer als in 2019 in Rolde, waar de eerste wedstrijd gehouden is. De wedstrijd werd opnieuw georganiseerd door de Streektaalvrijwilligers van het Huus van de Taol in Aa en Hunze. De ‘spreekstalmeester’ is, net as de eerste keer, de oud-Huusdirecteur Jan Germs uit Gasselte.

Alle groepen die twee jaar geleden meegedaan hebben, hebben een mail ontvangen van Streektaalambassadeur Jan Hartlief. Hierin zijn ze warm gemaakt om volgend jaar weer deel te nemen aan de Streektaolstried. Dit betekent niet dat andere (vrienden)groepen, clubs of verenigingen zich niet kunnen aanmelden. Iedereen kon meedoen. De eerste 30 opgaves die binnenkomen vanaf donderdag 25 november worden genoteerd als deelnemer: ,,Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.’’ Een team telt minimaal vier en maximaal vijf personen.

Meedoen? Aanmelden kon via jghartlief@ziggo.nl (06-46325905) of roelie@pattyjoris.nl (0592-264001) De Streektaolstried begint 21 januari om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur.

De organisatie rekent er natuurlijk op dat de winnaars van 2019, De Broekstreek, van de partij zijn. Zij worden nog een keer uitgedaagd de strijd aan te binden met de andere teams. ,,We rekenen erop dat we er met elkaar weer een mooie strijd van maken!’’

Via De Nieuwsbode