STV Eemsmond wil meer kinderen op het ijs krijgen

UITHUIZERMEEDEN – Schaatsvereniging STV Eemsmond uit Uithuizermeeden had de zorgen van de KNSB gedeeld over de terugloop van het aantal schaatsende kinderen. Samen met andere schaatsverenigingen gaat STV Eemsmond de uitdaging aan om meer kinderen op het ijs te krijgen.

STV Eemsmond had diverse acties bedacht in de hoop de schaatssport meer bekendheid te geven. Zo is de vereniging begonnen met een grootscheepse actie bij de basisscholen in de gehele provincie en hoopt de vereniging ook op de lange termijn kinderen te kunnen interesseren via bijvoorbeeld open dagen. Onder het motto Meer kinderen op het ijs kunnen kinderen van 6 tot en met 13 jaar meedoen aan proeflessen, Die zijn op de zaterdagen 30 oktober, 6 november en 13 november van 10.00 tot 11.15 uur. De drie proeftrainingen kosten samen 15 euro. ,,Deelname verplicht tot niets. Het gaat erom kinderen op een speelse manier en onder begeleiding van ervaren trainers kennis te laten maken met het schaatsen”, zegt secretaris Harold Groenewold van schaatsvereniging STV Eemsmond.

Niet bekend

,,Kinderen weten goed de weg te vinden naar de sporten in hun dorp of stad zoals voetbal en volleybal. Dat ook voor de schaats- en skeelersport kon worden gekozen, is bij veel kinderen niet bekend. Daar komt bij dat ouders op het platteland er ook wel wat meer voor over moeten hebben om hun kinderen elke week naar de ijsbaan in Groningen te brengen”, aldus Groenewold. ,,Uit de reacties van ouders maak ik echter op dat het zeer de moeite waard is. De kinderen voelen zich thuis bij de vereniging en de sfeer op en om het ijs is natuurlijk geweldig.”

Wekelijks schaatslessen 

Schaatstrainingsvereniging Eemsmond verzorgt op diverse dagen wekelijks de schaatslessen van veel recreanten en kinderen vanuit de gehele provincie. Dat doet men op de overdekte schaatsbaan in Kardinge in Groningen. Ervaren trainers zorgen ervoor dat kinderen kunnen doorgroeien in hun ontwikkeling. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat kinderen plezier hebben in de sport, maar het is daarnaast belangrijk dat kinderen met talent de mogelijkheid hebben om door te groeien naar een hoger niveau.

STV Eemsmond roept kinderen en hun ouders dan ook op om eens te komen kijken op de ijsbaan in Kardinge. Meer informatie is te vinden op de website van STV Eemsmond.

Via De Ommelander