Subsidie adviesregeling ondernemers en maatschappelijke organisaties open

REGIO – De adviesregeling voor bedrijven en maatschappelijke organisaties in de provincie Groningen is deze week opengesteld. De regeling is bedoeld voor ondersteuning bij het schrijven van business- en financieringsplannen. Het is de bedoeling dat dit bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt nieuw kapitaal aan te trekken en nieuwe plannen te verwezenlijken. 

De regeling stimuleert bedrijven en maatschappelijke organisaties die juist in deze coronacrisis willen investeren en doorgaan met hun organisatie, maar hiervoor wel advies en nieuwe financiering zoeken. Hierdoor kon de economie in Groningen sneller herstellen. Er kon maximaal één aanvraag per organisatie worden ingediend. De hoogte van de subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 2500 euro.

De regeling werd met 300.000 euro gefinancierd door de Economic Board Groningen en met 300.000 euro uit het Coronafonds van de provincie Groningen. De provincie had het Coronafonds opgezet om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. De subsidieregeling werd uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Aanvragen kon via de website van SNN.

Via De Regiokrant

Reizen Laos