Subsidie voor amateurkunst

FOXHOL – Vanuit de regeling Amateurkunst, Cultuurparticipatie & Erfgoed trekt de provincie Groningen ruim 150.000 euro subsidie uit voor zeven culturele projecten die Groningers in verbinding brengen. Zo had de provincie 40.000 euro toegezegd aan het project De Wijk De Wereld, dat dit jaar Foxhol aandoet.

Stichting DWDW duikt elk jaar samen met een club van professionele theatermakers een dorp of wijk in Groningen in. Allerlei ervaringen en persoonlijke verhalen worden met de rest van het dorp gedeeld in een voorstelling vol theater, muziek, dans en nog veel meer. Dit jaar gaat De Wijk De Wereld naar Foxhol, wat uitmondt in een voorstelling die van 24 tot en met 26 september te zien zal zijn in het Kielzog-theater in Hoogezand.

Cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse van de provincie Groningen is content met de subsidietoekenning voor de zeven projecten. ,,Naast de professionele kunstenaars stonden ook amateurs te popelen om weer actief te worden. Met deze regeling kunnen we heel mooi onze cultuur koppelen aan bijvoorbeeld erfgoed en samenwerken aan een voorstelling, film of muziekoptredens.”

Met de regeling Amateurkunst, Cultuurparticipatie & Erfgoed moedigt de provincie cultuur- en erfgoedinstellingen aan om nieuw en vernieuwend cultuuraanbod te maken. De regeling is gericht op het stimuleren van actieve deelname aan amateurkunst. Daarnaast geeft deze subsidieregeling ruimte voor vernieuwende culturele activiteiten die zich richten op inwoners die nu niet of nauwelijks deelnemen aan kunst en cultuur. De subsidie is ook voor activiteiten gericht op erfgoed, archeologie en het gebruik van de Nedersaksische taal. De activiteiten moeten zich richten op Groningse deelnemers en publiek en de lokale belangen overstijgen. Tot 15 september kunnen cultuurmakers weer nieuwe subsidie aanvragen.

Via De Regiokrant

Reizen Laos