Succesjaar voor Kielzogtheater, muziekschool en kunstwerkplaats

HOOGEZAND – Na bijna twee jaar beperkingen, thuiszitten, digitale uitstapjes en zoom-vergaderingen had de inwoner van Midden-Groningen weer zin om eropuit te gaan. Dat merkt het Kielzog. De Kielzog-kunstwerkplaats ontving ruim 20 procent meer aanmeldingen. De muziekschool en de voorverkoop voor het theater zitten weer op hetzelfde niveau als in 2019.

Tijdens de Kielzog Ontdekdagen was het drukker dan ooit. Op de administratie was het de afgelopen weken doorwerken geblazen. ,,Het was natuurlijk wel even spannend, want wat gaan mensen doen na zo’n gek jaar?’’, zegt Wilma Veenhoven van de leerlingenadministratie. ,,Ik werk hier nu vanaf 1986 en nooit eerder heb ik zoveel aanmeldingen binnengekregen. Echt fantastisch.”

In september werd het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur opgeleverd. Voor het Kielzog betekent dat een grotere hal en een prachtige nieuwe foyer om theaterbezoekers te ontvangen en kleine evenementen te organiseren. Wie het Kielzog in het afgelopen jaar had bezocht, had de 1,5-meter Kielzog Rougezaal kunnen zien. Deze is inmiddels afgebroken. ,,We kunnen weer ruim 440 theaterbezoekers ontvangen. Dat lucht op. We kijken met plezier vooruit naar een nieuw theaterseizoen. We hebben er zin in, en gelukkig hebben theaterbezoekers dat ook’’, aldus Jeroen van der Meijs van het Kielzog.

Vanwege de overheidsmaatregelen kunnen bezoekers voorlopig alleen de theaterzaal in met een QR-code. Dit geldt ook voor het grand café. De 1,5-meterregel vervalt in het gehele gebouw. Meer informatie is te vinden op www.kielzog.nl.

Via De Regiokrant