Supermarkt Woldendorp moet coöperatieve ‘dörpswinkel’ worden

WOLDENDORP – Een aantal inwoners van Woldendorp wil de supermarkt in het dorp openhouden door er een coöperatieve winkel van te maken. De bevolking is opgeroepen lid te worden van deze coöperatie. Dit lijkt de enige manier om sluiting te vooorkomen.

De middenstand had het moeilijk en steeds meer winkels dreigen te verdwijnen. Vooral in kleinere dorpen zoals Woldendorp. Hier had de Troefmarkt aangekondigd z’n deuren te gaan sluiten. Het is de enige winkel in deze plaats en bovendien het sociale hart van het dorp. Een aantal inwoners is daarom in actie gekomen en had een coöperatie opgericht om in hetzelfde pand, aan de A.E. Gorterweg 28, een dorpswinkel te realiseren.

De Dörpswinkel Woldendorp richt zich niet alleen op de inwoners van Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer, maar ook op jongeren en toeristen die tijdelijk in het dorp of de omgeving verblijven. Iedereen kon lid worden van de coöperatie en op die manier mede-eigenaar van de dorpswinkel.

Met het geld dat bijeen gebracht werd, zal zowel het interieur als het assortiment worden aangepast aan deze tijd. Naast de basislevensmiddelen werd het aanbod uitgebreid met streekproducten, om ook de lokale economie te ondersteunen. Het is de bedoeling op termijn ook een aantal diensten (cadeaubonnen, postagentschap, ov-oplaadpunt en een bestelmogelijkheid voor brood en banket), bloemen en een kippengrill in de Dörpswinkel onder te brengen. Verder is het voornemen de openingstijden te verruimen.

Iedereen die de coöperatie een warm hart toedraagt, kon lid worden. Het basisbedrag om lid te worden is 100 euro. Dit kon ook een veelvoud van dit bedrag zijn tot maximaal 1000 euro per lid. Jaarlijks ontvangt ieder lid een rente van 4 procent in de vorm van een tegoed te besteden in de Dörpswinkel. 

Meer informatie is te krijgen bij Theo Nijland, de secretaris van de coöperatie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 15 10 53 66 en via e-mail cooperatiedorpswinkel@gmail.com.

Via De Eemslander