‘t Bokkeblad houdt op te bestonden

't Bokkeblad, een begrip in de voormalige gemeente Slochteren, verdwijnt na bijna 45 jaar.

’t Bokkeblad, een begrip in de voormalige gemeente Slochteren, verdwijnt na bijna 45 jaar.

SLOCHTEREN – ‘t Bokkeblad, het huis-aan-huisblad dat bijna 45 jaar wekelijks op de mat viel bij inwoners van de voormalige gemeente Slochteren, houdt op te bestonden. Deze week verschijnt de laatste editie.

Eind vorige maand overleed Henk Fokkema, eigenaar en boegbeeld van ‘t Bokkeblad. Fokkema trad in 1983 in dienst van ‘t Bokkeblad en nam de krant in 1988 samen met zijn compagnon Herman Lambeck over van Petra Hulst-Krouwel. Fokkema en Lambeck wisten ‘t Bokkeblad in vrij korte tijd weer op de rails te zetten en er een financieel gezonde onderneming van te maken. In 1990 verhuisde de krant van een pand tegenover de Fraeylemaborg naar het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Hoofdweg in Slochteren. Decennialang was ‘t Bokkeblad voor inwoners van de voormalige gemeente Slochteren, die in 2018 opging in de gemeente Midden-Groningen, een onmisbare bron van nieuws.

In 2013 overleed Herman Lambeck, waardoor een abrupt einde kwam aan een succesvolle samenwerking van bijna 30 jaar. Met hulp van anderen slaagde Fokkema erin om ‘t Bokkeblad voort te zetten. Met het plotselinge overlijden van Fokkema valt nu ook het doek voor ‘t Bokkeblad. Deze week verschijnt de laatste editie. 

Via De Regiokrant