Tandprotheticus Jan Visscher stopt

Jan Visscher bezig met zijn tandtechnische werkzaamheden.

Jan Visscher bezig met zijn tandtechnische werkzaamheden.

HOOGEZAND – Hij had sinds 1990 in totaal ruim 6000 kunstgebitten gemaakt. Per 1 januari stopt hij met zijn tandprothetische praktijk aan de Multatulistraat in Hoogezand. Jan Visscher werd zeventig en het werd tijd om nu te gaan genieten van een aantal interessante hobby’s, vinden hij en zijn echtgenote.

In 1968 trad hij als zestienjarige in dienst bij een tandtechnisch laboratorium, was tijdens zijn dienstplicht ook al in de (leger)tandtechniek en ontwikkelde zich in de jaren daarna na diverse studies en laboratoria, tot hij in 1990 het diploma tandprotheticus behaalde en zich als zodanig zelfstandige vestigde in Hoogezand waar hij tot op de dag van vandaag niet zelden 17 cliënten op éen dag ontvangt. Zij komen uit heel Groningen, Friesland en Drenthe. Visscher: ,,In februari word ik zeventig en hoe spijtig ook voor mijn cliënten: voor mij is de tijd gekomen om een punt achter mijn werkzame leven te zetten en met mijn partner te genieten van de rest van ons leventje en van alle hobby’s en liefhebberijen.”

En dat zijn er een paar interessante. Archeologie is daar één van. Hij en zijn echtgenote gaan al veertien jaar bijvoorbeeld daarvoor met regelmaat naar Normandië. In de afgelopen jaren zijn tal van interessante vondsten gedaan, zoals een steen, een ‘zakmes’ van een Neanderthaler. Ook het kopen en verzamelen van Frans brocante is een hobby, waarvoor ook weer met regelmaat naar Frankrijk werd afgereisd. En schilderen. Visscher had een aantal prachtige schilderijen gemaakt, van de scheepsbouw tot Hollandse vogels. ,,Alle afspraken inclusief nazorg maak ik de komende maanden af en vanaf 31 december sluit ik definitief de deur en dank ik iedereen zeer hartelijk voor het vertrouwen dat ze al die jaren in mij hebben gehad’’, aldus Jan Visscher.

Via De Regiokrant