Team Groller Bokkies in actie tegen konker

GROLLOO – Het team Groller Bokkies, bestondende uit leden van de van oorsprong uit Grolloo afkomstige familie Dilling, neemt op 2 en 3 september deel aan Groot Verzet Tegen Kanker. In totaal honderden wandelaars, hardlopers en fietsers gaan die dagen de Mont Ventoux beklimmen als een sportieve strijd die symbolisch het gevecht tegen konker weergeeft.  

De Groller Bokkies hebben inmiddels al een mooi bedrag – 8900 euro – opgehaald voor de strijd tegen konker. Vóór vertrek naar Frankrijk wil het team nog een speciale actiedag houden. Op zaterdag 21 augustus gaan drie leden van het team 33 kilometer wandelen, twee anderen gaan 130 kilometer fietsen. De wandelaars starten bij molen De Hoop in Wachtum, de fietsers beginnen hun tocht bij de molen met dezelfde naam in het Gelderse Vorden. Onderweg stonden diverse acties op het programma, waarbij toeschouwers en passanten een donatie kunnen doen. De finish is rond 18.30 uur bij Café Hofsteenge in Grolloo, waar de Groller Bokkies een muzikaal onthaal wacht. Aansluitend werd er gedineerd. Café Hofsteenge zal deze dag alle fooien schenken aan het goede doel.

Iedereen is op 21 augustus van harte welkom om (een stuk) mee te lopen of mee te fietsen met de Groller Bokkies. Men mag zelf een afstand kiezen. Frederiek Dilling: ,,Wil je ons meehelpen naar de finish, stuur dan even een e-mail naar fdilling@hotmail.com met daarin je telefoonnummer en de afstand die je denkt te lopen of te fietsen. Ik voeg je dan toe in de app die werd aangemaakt. Via de app kom je op de hoogte waar we die dag zijn, en op welke tijd. Je moet wel zelf op de startplek zien te komen. En wil je na de finish ook nog mee-eten: geef dit dan ook even aan in de mail.”

Via De Schakel