Team Wens Marathon levert €40.000,- op

WEDDE – De eerste Team Wens Marathon in Wedde, het wandel- en hardloopevenement door de natuur van Westerwolde dat op 29 augustus had plaatsgevonden, had een bedrag van €40.208,24 opgeleverd. 

De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN), kortweg de Wensambulance. SANN wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Het evenement, met daaraan gekoppeld het goede doel, is bedacht door Johannes Houwen uit Wedde, die het werk van de stichting van dichtbij meegemaakt had. De organisatie bestaat verder uit Dethmer Kupers, Ellen Paap en Wendela Drenth en een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. 

De meer dan 300 deelnemers konden kiezen uit wandelen of hardlopen over 5, 10 of 21 kilometer. De drie routes waren zo uitgezet dat de mooie Oost-Groninger natuur van Westerwolde tussen Wedde en Smeerling ervaren werd. Het evenement werd ‘s morgens geopend door wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde. Daarna reikten een aantal teams een cheque uit aan de Wensambulance met het door hun ingezamelde sponsorgeld. De deelnemers konden hun wandel- of hardlooptocht starten onder muzikale begeleiding van streetband De Klinkers uit Winschoten. Gedurende de dag zorgden deze band en folkbank FATH uit Ter Apel voor de muzikale omlijsting. Deelnemers en bezoekers konden de hele dag terecht bij de horeca rond het plein. Een team van de Wensambulance was aanwezig om inzicht te geven in hun werk. 

Woensdagavond is een symbolische cheque met het eindbedrag aan een vertegenwoordiging van Stichting Wensambulance overhandigd. ,,Een bedrag dat niet mogelijk geweest was zonder de deelname en inspanningen van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren’’, aldus de organisatie. 

Meer informatie is te vinden op de website van Team Wens Marathon: www.teamwensmarathon.nl.

Via De Nieuwsbode