Terrassen weer open: ‘En nu wachten op het mooie weer’

GIETEN – De terrassen zijn weer open! Het kabinet had ondanks dat de intensive cares nog vol liggen met coronapatiënten, de maatregelen versoepeld. De avondklok is eraf, winkels met niet-essentiële producten kunnen weer zonder afspraak bezocht worden, we mogen weer met twee personen bij opa en oma op bezoek en er kon weer genoten worden van een hapje en een drankje bij de horeca.

Henk-Jan Hadderingh van de Ponybar in Gieten is blij dat hij zijn terras weer open mag doen. ,,Woensdag was het lekker weer en was het ook druk op het terras. Mensen waren blij en genoten van onze warme wafels en lekkere drankjes. Het was jammer dat het weer de dagen erna niet meezat. Het was toen geen terrasweer”, aldus de kroegbaas op zaterdag. Het is nu ook niet druk op het terras. Verspreid over tafels en picknickbanken zitten zeven personen. ,,Even na de middag was het lekker druk en waren er veel gasten om te lunchen. Het is ook geen echt terrasweer hè”, aldus Hadderingh die met een vol dienblad naar buiten gaat.

Lars Joel, Hugo Meertens, Mart Veninga, Bart van Calker uit Gieten en Nick Schwankhaus uit Eext zitten op afstand van elkaar op het terras. ,,We zijn blij dat het terras weer open is. We hebben echt verlangd naar een pilsje van de tap”, zegt Joel. De stamgasten zijn begonnen op het terras in Eext. ,,Daar hebben we ‘geluncht’ en toen zijn we hiernaartoe gegaan. Een mooie zaterdagmiddagbesteding”, aldus Swanckhaus. De vijf waren er woensdag niet als de kippen bij toen de terrassen weer opengingen. ,,Nee, er moet ook nog gewerkt worden”, aldus Veninga. ,,Het is niet warm, maar het is goed te doen”, zegt Hugo Meertens terwijl Hadderingh een schaaltje bittergarnituur serveert. ,,Het weer werd morgen iets beter. Dan hebben we ook plekken gereserveerd, maar het is natuurlijk wachten op echt mooi weer”, vult Van Calker aan. 

Een Brits steltje geniet van een drankje en een oer-Hollandse kroket. Ze wonen in Nederland en zijn hier op vakontie. Ook zij zijn blij dat de terrassen weer open zijn.

De regels zijn nog streng. ,,Niet alles is mogelijk, maar ik ben blij dat ik weer los kon gaan en gasten mag ontvangen”, aldus Hadderingh die om 18.00 uur het terras weer moet sluiten. ,,Dan gaan we weer over tot het afhalen en bezorgen. Er moet toch geld in het laatje komen. Daarom hoop ik dat het snel mooi weer werd.”

Via De Schakel

Reizen Laos