Theater Geert Teis mag deuren weer openen

STADSKANAAL – Goed nieuws vanuit Theater Geert Teis in Stadskonaal: ,,We mogen weer!’’

Vanaf zaterdag 5 juni mogen theaters met de geldende coronamaatregelen weer maximaal 50 bezoekers per voorstelling ontvangen. En dus opent ook Geert Teis haar deuren weer.

Het theater had deze maand daarom enkele prachtige voorstellingen geprogrammeerd. Op dinsdag 15 en woensdag 16 juni komt Jeans naar Stadskonaal met hun allerlaatste show ‘Time to say goodbye’, op vrijdag 18 juni is het de beurt aan Jan Henk de Groot met ‘Weerom naar Knoal’, zaterdag 19 juni is de familievoorstelling ‘De magische kast’ (vanaf 6 jaar) te zien en op vrijdag 25 juni komt Rosa da Silva naar Geert Teis met haar voorstelling ‘Daar moet je heen!’. Net als tijdens de openstelling in september werd het theater helemaal corona-proof gemaakt met looproutes en afstand tussen de bezoekers in de theaterzaal. ,,We hebben ervoor gekozen om geen toegangstesten te doen, wel moeten de bezoekers een mondkapje dragen bij binnenkomst. Zodra ze in de zaal zitten, mag deze af’’, zegt Mike Bakker. 

Bij de medewerkers van het theater heerst momenteel een opperbeste stemming. ,,Eindelijk mogen we weer ‘gewoon’ aan het werk. Je merkt het ook: iedereen is enthousiast en we hebben er gewoon heel veel zin in met z’n allen.’’ Bakker en zijn collega’s zijn blij dat ze Jeans nog op het allerlaatste moment aan het programma toe hebben kunnen voegen. ,,Het is sowieso hun allerlaatste voorstelling ooit die ze hier zullen spelen en er is altijd veel belangstelling voor.’’ 

Guido Weijers
Na de voorstelling van Rosa da Silva op 25 juni is het seizoen ten einde en worden de ogen gericht op het nieuwe seizoen. ,,We beginnen op donderdag 26 augustus met Guido Weijers. In principe werd dat een voorstelling in de buitenlucht, op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis. Maar mocht het bijvoorbeeld slecht weer zijn, dan kunnen we altijd nog uitwijken naar binnen. In welke vorm de voorstelling precies werd gegoten is nog niet helemaal duidelijk. ,,Het werd in ieder geval een leuke comedy-avond met twee andere cabaretiers.’’ Zoals het nu lijkt, zouden per 1 september alle coronamaatregelen afgeschaft kunnen worden. ,,Dan zouden we weer een normaal seizoen kunnen draaien, heerlijk! We zijn er allemaal toe, zowel wij als ons publiek.’’

Voorverkoop
De voorverkoop voor de vijf voorstellingen is inmiddels online gestart via www.theatergeertteis.nl. De theaterkassa is vooralsnog alleen telefonisch én fysiek geopend op dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de kassa uitsluitend telefonisch bereikbaar van 13.00 tot 15.00 uur.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos