Tien verenigingen uit Midden-Groningen gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Leden van verenigingen gaan vanaf morgen langs de deuren om loten te verkopen voor de Grote Clubactie.

Leden van verenigingen gaan vanaf morgen langs de deuren om loten te verkopen voor de Grote Clubactie.

MIDDEN-GRONINGEN – Tien verenigingen uit de gemeente Midden-Groningen doen dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Morgen gaan zij van start met de verkoop van loten voor hun club.

De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Midden-Groningen een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records, met een opbrengst van ruim 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de door corona gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: ,,Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal en daarmee ook de contributie-inkomsten zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kontine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we de afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

De verenigingen uit Midden-Groningen die meedoen aan de Grote Clubactie zijn Judo Ryu Muntendam, SVO Zuidbroek, voetbalvereniging ZNC (Zuidbroek), dansschool Dance of Infinity (Zuidbroek), turnvereniging FGV (Foxhol), voetbalvereniging Hoogezand, paardensportvereniging SEO (Schildwolde), Sportvereniging Noordbroek, Zeilvereniging Schildmeer (Steendam) en ijsclub Slochterbosch (Slochteren). Van de opbrengst van de verkochte loten gaat 80 procent naar de vereniging.

Via De Regiokrant