Toenemende belangstelling voor Fivelstadtocht

APPINGEDAM – De nu al ruim zeshonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat de Fivelstadtochdefinitief een vaste plaats op de landelijke wandelkaart had veroverd. 

Dit historisch culturele wandelevenement staat op 11 september tijdens de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend weer op het programma. Al jaren zit de wandelsport in de lift en ook de organisatie van de Fivelstadtocht ziet haar inspanningen voor het maken van een attractieve tocht beloond met een stijging in het deelnemersveld op alle afstanden.
Onder het motto bewegen naar vermogen zijn de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer uitgezet. Voeg hierbij de historisch culturele aspecten van het gebied aangevuld met andere bezienswaardigheden op de route en de meerwaarde spreekt voor zich.

Routes bekend

De voorbereidingen van deze 7e Fivelstadtocht zijn behoudens een paar (corona) puntjes op de i afgerond. De routes zijn bekend, de doorkomst dorpen en locaties voor de rust- en stempelplaatsen hebben wederom hun enthousiaste deelname getoond. Deze westelijke route kronkelt zich een weg door het voormalig Fivelboezem gebied langs dorpen en wierden. 

Het Damsterdiep zal een belangrijke rode draad blijken in de route en startend vanuit Appingedam worden globaal de volgende plaatsen bezocht: Oosterwijtwerd, Eenum, Zeerijp, Loppersum, Ten Post, Winneweer, Garrelsweer en Wirdum. Dit alles is uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest. 

Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog werd verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken.

Inschrijven kon tot en met 10 september 22.00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Via De Eemslander