Toeristisch Informatie Punt Winsum vernieuwd

De vernieuwde TIP Winsum. Foto Kina Werkman

De vernieuwde TIP Winsum. Foto Kina Werkman

WINSUM – Het vernieuwde Toeristisch Informatie Punt Winsum zal zaterdag om 10.00 uur haar deuren openen. Het TIP Winsum is gevestigd in de plaatselijke bibliotheek.

Naast toeristische informatie zijn er in in de vernieuwde TIP ook diverse souvenirs, ansichtkaarten en streekproducten verkrijgbaar. Het Toeristisch Informatie Punt in Winsum is een samenwerking van Stichting Promotie Waddenland, evenementenorganisator Kien Events en de bibliotheek in Winsum.

Zes dagen in de week open

Naast een verruiming van het aanbod in de TIP worden ook de openingstijden verruimd. Er werd toegewerkt naar een opening van zes hele dagen in de week (ook buiten de reguliere openingstijden van de bibliotheek). 

Vrijwilligers

Tot de zomer geldt: als de vlaggen uithangen, is men welkom. Om dit te kunnen realiseren zijn er vrijwilligers nodig die het leuk vinden om de TIP te bemensen en bezoekers en bewoners te voorzien van toeristische informatie over Winsum en de rest van Het Hogeland. Aanmelden kon via info@toerismewaddenland.nl.

TIP als startpunt

De erkenning door de ANWB van Winsum als het allermooiste dorp van Nederland is een unieke kons om bezoekers te informeren over het dorp en Het Hogeland. Door het vernieuwde TIP ontstaat er een snelle en duidelijke verwijzing naar winkels, horeca, recreatie en overnachtingen. Het TIP bedient niet alleen Winsum maar werd zo voor veel bezoekers een startpunt voor het ontdekken van de regio. Daarnaast is er in het TIP een werkplek voor de medewerkers van Stichting Promotie Waddenland en van Kien Events. De medewerkers dragen naast de nieuw te werven vrijwilligers ook deels zorg voor de bemensing.

Wedwijs in Het Hogeland

Waddenland had acht TIP’s verdeeld over de gemeente Het Hogeland. Alle punten zijn uitgerust met informatie over het hele gebied zodat er onderling makkelijk doorverwezen kon worden. Ze maken de toerist wegwijs in Het Hogeland en voorzien in de meest belangrijke toeristische informatie. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of de niet te missen bezienswaardigheden en musea in het gebied, een goed restaurant of een leuke bed and breakfast: de medewerkers van de TIP’s helpen bezoekers en bewoners graag verder.

Via De Ommelander

Reizen Laos