Topprestaties Amicitia in De Veenhorst

MUSSELKANAAL – De twirlsters van muziekvereniging Amicitia uit Musselkonaal hebben zaterdag meegedaan aan een thuiswedstrijd in hun eigen vertrouwde sporthal De Veenhorst. 

Twirlers uit Groningen en Drenthe streden tegen elkaar tijdens de laatste regionale wedstrijd van dit seizoen. Meerdere twirlers van Amicitia leverden een prima prestatie. Zo leverden Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp een uitzonderlijke prestatie: hun routine werd perfect uitgevoerd en dit werd beloond met maar liefst 90 punten. Dit betekende een oorkonde en lof van de jury. Tevens promoveerden ze hiermee naar de middenklasse.

Promotie was er ook voor Lauré Brinks. Zij promoveerde met een score van 86,8 punten. Lisette Hemmen mocht ook in het onderdeel solo promoveren naar de middenklasse met een score van 85,8 punten. Het junioren- en seniorenteam van Amicitia deed dit seizoen voor het eerst mee. Zowel de junioren als de senioren behaalden de eerste plaats en mochten hiervoor een mooie beker in ontvangst nemen.

Daarnaast waren er nog medailles te verdienen bij de onderdelen solo, duo en ensembles. Amicitia mocht maar liefst 15 keer een medaille in ontvangst nemen. Goud was er voor Anouk Wind, Anouk Hofkamp, Sophie en Vera Brinks, Lisette Hemmen en Anouk Hofkamp, Lisette Hemmen, Lauré Brinks en twee maal goud voor Yvette Venema. Zilver was er voor Iris de Vries, Naomi Mensink en Mariët Ottens, Charissa Braak, Yvette Venema en Mariët Ottens. Het brons werd mee naar huis genomen door Anouk Wind, Vera Brinks en Lauré Brinks en Karen Luis. ,,We mogen terugblikken op een fantastische afsluiting van het seizoen’’, aldus een woordvoerder.

Op zaterdag 20 november sluiten de sporters van Amicitia het seizoen af met deelname aan de Noord Nederlandse Kampioenschappen, die eveneens worden gehouden in sporthal De Veenhorst in Musselkonaal.

Via De Nieuwsbode