TV De Stirum sportclub van het jaar in Midden-Groningen

HOOGEZAND – Tennisvereniging De Stirum in Hoogezand is uitgeroepen tot sportclub van het jaar in Midden-Groningen.

Aan de verkiezing deden landelijk 2165 sport- en cultuurclubs mee. Er zijn meer dan 152.000 bevestigde stemmen uitgebracht. TV De Stirum kreeg 101 stemmen en mag zich een jaar lang sportclub van het jaar in de gemeente Midden-Groningen noemen. ,,Met trots zullen we deze titel dragen en waar blijven maken”, aldus Patricia Nieland-Kampen, jeugdcoördinator en lid bij de tennisvereniging.

De verkiezing is een initiatief van de Rabobank, samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende. Dit jaar stond de veerkracht van de clubs centraal. De Stirum is op 1 april 2020 van start gegaan met een alles-in-één-pakket in coronatijd. ,,Het is voor iedereen een uitdagend jaar geweest en daar waar mogelijk hebben we de jeugd kunnen faciliteren om de tennissport te kunnen beoefenen”, zegt Patricia Nieland-Kampen.

De jeugdafdeling van TV De Stirum telt inmiddels veertig jeugdleden van 8 jaar en ouder. Afgelopen week was er weer een nieuw initiatief en waren de tennisukkies (vanaf 5 jaar) aan de beurt om op speelse wijze kennis te maken met de tennissport. Patricia Nieland-Kampen: ,,Onze prachtige accommodatie is gelukkig uitstekend geschikt om te sporten binnen de strenge maatregelen van het afgelopen jaar. De prijs is een mooie waardering voor onze vereniging en we willen iedereen bedanken die op onze vereniging had gestemd.”

Via De Regiokrant

Reizen Laos