Twee podiumplaatsen voor zijspanduo Streuer/Remmé

ASSEN – Met een knappe overwinning op zondag en een tweede plek op zaterdag kunnen zijspancoureur Bennie Streuer en zijn bakkenist Jeroen Remmé terugkijken op twee prima IDM-races op het TT Circuit in Assen.

Streuer liet zien prima hersteld te zijn van de zware crash begin dit seizoen op het circuit van Oschersleben, waarbij hij een forse rugblessure opliep. In de twee IDM-races op het TT Circuit was niet te merken dat de coureur uit Grolloo lang uit de roulatie is geweest. Met een tweede plaats in de kwalificatie voldeed hij aan de verwachtingen, immers Tim Reeves en Kevin Rousseau waren het gehele seizoen al de snelsten gebleken.

In de race op zaterdag spoot Streuer van zijn plek, terwijl Reeves moeizaam als elfde van start kwam. Reeves liet er echter geen gras over groeien en draaide in de eerste fase van de race twee seconden per ronde sneller dan de overige combinaties. Dat merkte ook Bennie Streuer, want hij werd iedere ronde verder ingelopen door Reeves en Rousseau. Na twee doorkomsten lag de Brit al tweede en nog twee ronden later kwam hij aan het achterwiel van Streuer en Remmé. In de zesde ronde passeerde de Brit de Drent en daarna was er geen sprake meer van spanning. Reeves won en Streuer werd tweede. Achter hen kwam op maar liefst 33 seconden achterstand de Duitse combinatie Roscher/Burkard binnen.

De race op zondag kende een vergelijkbaar beeld. Streuer kwam uitstekend uit de startblokken, Reeves bepaald niet. De Engelsman wist lang niet zo snel naderbij te komen als op zaterdag. Pas tegen het einde van de race kreeg Reeves Streuer bijna te pakken, maar de snelheid om hem voorbij te steken ontbrak. Uiteindelijk bleef Reeves op een halve seconde van Streuer steken en die kon de eerste overwinning van het seizoen in zijn zak steken. Na afloop was Streuer tevreden. ,,Voor ons was het een goede race. Ik had zondagmiddag Reeves wel langszij verwacht, maar hij had echt niet zoveel snelheid als zaterdag. Dat pakte voor mij goed uit, want hij wist mij niet te passeren. Ik ben tevreden met het resultaat”, aldus de coureur uit Grolloo

Via De Schakel