Tweede Koepelkerkconcert in Sappemeer

Aggie van der Meer. (foto Jan Kees Schelvis)

Aggie van der Meer. (foto Jan Kees Schelvis)

SAPPEMEER – Na het eerste succesvolle concert met het World Opera Lab vindt op zaterdag 8 mei de tweede editie plaats van het Koepelkerkconcert via een livestream.

De unieke Koepelkerk in Sappemeer is dan podium voor Tiid, waarbij het muziekstuk Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen samenkomt met De tiid, it duorjen in dichtvorm van Aggie van der Meer. Het werd een concert over vrijheid van de menselijke geest.

Initiatiefnemer Jan Kees Schelvis wil met de concertreeks verbinding opzoeken in een muzikale setting. Na de eerste editie, waar het World Opera Lab De passie van nu bracht, werd er deze keer dichter bij huis gezocht naar muzikaal onderscheid. De Friese gedichten van schrijfster Aggie van der Meer vormen een bijzondere aanvulling op het meesterwerk van de Franse componist Messiaen.

Stichting Travaux Publics organiseert dit jaar voor het eerst een serie concerten met topmusici uit binnen- en buitenland. De bijzondere Koepelkerk in Sappemeer geeft de concerten, nu nog via livestream vanwege de coronamaatregelen, de sfeer en entourage die de muzikale klasse omlijst.

Tickets voor het tweede Koepelkerkconcert, dat op 8 mei om 20.30 uur begint, zijn online verkrijgbaar via www.cangotickets.com/travauxpublics.

Via De Regiokrant

Reizen Laos