Uithuizer presenteert nieuw kinderboek in bibliotheek

UITHUIZEN – Het kinderboek Het Land van Marloes en Pardoes, geschreven door Wim van der Maaten uit Uithuizen, is vrijdag gepresenteerd.

De presentatie vond plaats in de bibliotheek van Uithuizen, waarna er een voorleessessie voor kinderen gepland stond. Bijzonder is dat het boek, in het kader van het programma De Bibliotheek op School, op alle basisscholen van Het Hogeland werd verspreid, begeleid door een voorleessessie met de schrijver.

Groene planeet 

Het kinderboek beschrijft de avonturen van Marloes en Pardoes op een andere planeet. Het verhaal is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Pardoes en Marloes zijn broer en zus en hebben een hele leuke opa. Opa doet met hen altijd spannende dingen. Zo koopt opa op een dag een sterrenkijker. In de avonduren kijken ze met zijn drieën naar de hemel. Al op de eerste avond zien ze een groene planeet. Op die groene planeet blijken twee kinderen te wonen. Deze kinderen hebben, wonder boven wonder, dezelfde namen: Marloes en Pardoes. 

Reis vol avonturen

Deze Marloes en Pardoes verkennen vanuit hun huisje de wereld. Eerst verkennen ze hun eigen land: Groenland. Daarna verkennen ze het land aan de andere kont van de bergen: Vlakland. En ten slotte verkennen ze de rest van de groene planeet. Daarbij beleven ze allerlei avonturen. Iedere combinatie van twee pagina’s vormt samen een klein verhaal, dus het kon in kleine delen worden voorgelezen. Samen vormen de kleine verhalen een reis vol avonturen. 

Het boek is onder andere te koop bij de Wereldwinkel en Modehuis Paping in Uithuizen en het museum in Warffum

Via De Ommelander