Unitas komt te kort in Pijnacker

PIJNACKER – Vijftig minuten lang waren Oliveo uit Pijnacker en de Lange Natuursteen-Unitas aan elkaar gewaagd. De bliksemstart van de gastheren kwamen de Roldenaren echter niet te boven. Eindstand 34-29.

Nog voordat de wedstrijd begonnen was werd coach Henk Jan Ottens al op een gele kaart getrakteerd vanwege het inwisselen van de inloopshirts voor het wedstrijdshirt. Een standaardprocedure, waarvoor de kleedkamer werd opzocht, maar waar gek genoeg de jonge Brabantse scheidsrechters Freij en Lansbergen geel inzagen. Het warrige fluiten werd naadloos doorgetrokken in de wedstrijd. Twee minuten straffen voor futiliteiten en grove acties onbestraft laten.

Hierdoor verloor de ploeg uit Rolde echter niet. Daarvoor ontbrak het in de beginfase aan scherpte. Een overrompeling in de eerste tien minuten van de wedstrijd, waarin Oliveo uitliep naar 9-3, bleek voldoende marge voor de overwinning. In het vervolg van de wedstrijd herpakte Unitas zich zonder dat het dichterbij kwam. Rust 22-16.

Na de rust kroop Unitas, soms met fraai uitgespeelde aanvallen, dichterbij en wist het gat tot minimaal drie doelpunten te dichten. Het was uiteindelijk niet genoeg.

Scores: Ruward Duinisveld 6, Bart Lensen 5, Maarten Pronk 5, Rick Luinge 4, Rik Makkes 3, Camiel Lansink 3, Sylvan Boer 1, Joppe ter Maat 1 en Martijn de Rijk 1.

Komende zaterdag kon speelt Unitas thuis tegen het nog puntloze DWS uit Schiedam. Een belangrijke wedstrijd, omdat met winst de ploeg uit Rolde zich weer in de middenmoot kon nestelen. De wedstrijd is in de Boerhoorn in Rolde. Aanvang 20.30 uur.

Via De Schakel