Unitas-spelers met Oranje U17 naar EK Beach Handball

ROLDE – Meike Luis (Rolde) en Eva Heuten (Gasselternijveen) zullen de komende maand met het Nederlandse U17-team deelnemen aan het EK Beach Handball in het Bulgaarse Varna. Jan Mulder (Vries) is geselecteerd voor het herenteam. Het trio speelt bij handbalvereniging Unitas in Rolde. 

Meike Luis (16) speelt al langere tijd bij de handbalclub in haar woonplaats. Ook Eva Heuten (16) is een groot talent. Zij is onlangs overgekomen van Jahn II uit Stadskonaal en komt uit voor de Nederlandse selectie. Door haar leeftijd mag ze ook uitkomen in het team onder 17 van bondscoach Ronald Thijssen. 

Jan Mulder begon met handballen bij VAKO in Vries om vervolgens naar HV Unitas te verkassen. Daar werd in de zomermaanden volop aan beachhandbal gedaan. Na een selectiedag van het Nederlands Handbal Verbond werd hij opgenomen in het Nederlandse U17-team. 

Het EK Beachhandball vindt plaats van 8 tot en met 11 juli in Varna. Met het herenteam onder de 17 jaar neemt Jan Mulder het in de poulefase op tegen Spanje en Zweden. 

Ook beide dames gaan met de Nederlandse selectie U17 naar Bulgarije. De dames stuiten in de poule op Portugal en Roemeniƫ.

Via De Schakel

Reizen Laos