Vaccinatiecentrum in Assen verhuist naar De Bonte Wever

ASSEN – GGD Drenthe gaat het vaccinatiecentrum bij het TT Circuit in Assen komende maand sluiten. Vanaf 22 september kunnen mensen zich bij De Bonte Wever in de Drentse hoofdstad laten vaccineren tegen het coronavirus.

In de afgelopen maanden had GGD Drenthe in het vaccinatiecentrum op de TT-locatie meer dan 200.000 prikken gezet. De vaccinatiecampagne komt nu echter in een andere fase, waardoor de GGD in september afscheid neemt van deze grootschalige priklocatie. Met De Bonte Wever denkt GGD Drenthe een nieuwe, passende locatie te hebben gevonden. Voordeel van De Bonte Wever is dat er in de herfst- en winterperiode meer comfort is voor medewerkers en bezoekers. Ook deze locatie is eenvoudig bereikbaar: de bus stopt er praktisch voor de deur en er zijn ruim voldoende (gratis) parkeermogelijkheden.

In de ruime zaal van De Bonte Wever kunnen twee tot zes prikstraten worden ingericht. Dit komt neer op 280 tot 560 prikken per dag. Op de TT-locatie werden op drukke dagen ruim 2200 prikken per dag gezet.

Algemeen directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever zegt blij te zijn met de samenwerking met GGD Drenthe. ,,Uiteraard hoopt ook De Bonte Wever dat we corona er samen zo spoedig mogelijk onder krijgen. Daar werken we graag aan mee. Onder andere ons zwemparadijs, fitnesscentrum, restaurants en het congres- en uitgaanscentrum moesten tijdens de lockdown sluiten en vele evenementen konden niet doorgaan. Het vaccineren gebeurt in onze zaal Purple, waar normaal gesproken concerten en congressen worden gehouden.”

In eerste instantie zullen er op de nieuwe vaccinatielocatie twee tot vier prikstraten worden gebruikt, op een beperkt aantal dagen per week. Opschalen kon door meer prikstraten in te richten of door het vaccinatiecentrum meer dagen open te stellen. Indien nodig kon GGD Drenthe bij De Bonte Wever ook gebruik maken van een nog grotere zaal.

Via De Schakel