Vaccinatiegraad in gemeente Midden-Groningen 71 procent

MIDDEN-GRONINGEN – In de gemeente Midden-Groningen is 71 procent van de inwoners van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

In de gemeente Midden-Groningen had 82 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van de 12- tot 17-jarigen in Midden-Groningen is 56 procent deels gevaccineerd, en 45 procent volledig. Onder alle inwoners van 12 jaar en ouder ligt de vaccinatiegraad in Midden-Groningen daarmee op 80 procent voor één prik en 71 procent voor twee prikken.

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne had het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Daaruit blijken grote verschillen. Op Schiermonnikoog is bijvoorbeeld 93 procent van de volwassenen ingeënt, tegen slechts 23 procent in de gemeente Urk. Over het algemeen is de vaccinatiegraad in grote steden en gemeenten die deel uitmaken van de zogenaamde Biblebelt lager, terwijl die op de Waddeneilanden en in gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land juist hoger is.

Gemiddeld is circa 85 procent van de volwassenen in Nederland deels gevaccineerd tegen het coronavirus, en 77 procent volledig.

Via De Regiokrant