Valthermond wint matige derby

VALTHERMOND – Er was vooraf volop media aandacht voor de Mondenderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen. Reclame voor het voetbal boden beide ploegen zondagmiddag echter allerminst. 

Nieuw Buinen toonde aan niet voor niets in de onderste regionen te verkeren en de thuisploeg ging mee in het spel van de bezoekers. Voetballend gezien duidelijk beter dan de gasten, maar geen moment werd het niveau van de week ervoor tegen ASVB gehaald. De eerste de beste mogelijkheid voor Valthermond was ook meteen raak: Alwin Braakman draaide een vrije trap het strafschopgebied in, maar Rick Schlimback het laatste zetje gaf. 

De opsteker kwam het spel van Valthermond ten goede en de beste fase van de wedstrijd brak aan. Braakman knalde een vrije trap op de kruising en Jens Bulle schoot over. Valthermond had echter de hulp van Nieuw Buinen-speler Kevin Koerts nodig om de voorsprong te verdubbelen. Milan Drayer speelde de bal strak voor de Buuner goal en Koerts was zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Binnen twee minuten was de oorsprong echter weer gehalveerd. Eron Alberts braak door over de rechterkont en Dennis Kunst rondde af.

Na de thee een ging Valthermond verwoed op jacht naar de verlossende derde treffer, maar het spel was te onnauwkeurig. Ondanks dat regen de mogelijkheden zich wel aaneen. Zo kwam Jens Bulle een teenlengte tekort na een combinatie tussen Dion van der Laan en Erik Jan Veerbeek en kopte Milan Drayer naast na opnieuw een voorzet van Van der Laan. De 3-1 kwam er uiteindelijk toch: Jordy Weggemans speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot buitenkont voet buiten het bereik van doelman Marcel Waarsing raak. Hierna verzuimde Valthermond verder weg te lopen. Waarsing redde fraai op een afstandsschot van Drayer en Koerts haalde een inzet van de ingevallen Jorn Drayer van de lijn. In de slotfase had Stephan de Vries nog de grootste kons op een vierde treffer, maar de invaller schoot van dichtbij over. 

Zo hield Valthermond drie punten over aan de derby en is het, met december in zicht, nog steeds ongeslagen. Een prima prestatie van Kenny Koning en zijn mannen, al erkende Koning wel dat het tegen Nieuw Buinen niet al te best was.

Via De Nieuwsbode