Verdieping Wiemersheerd in quarantaine

LOPPERSUM – In woon-zorgcentrum Wiemersheerd in Loppersum had zich een corona-uitbraak voorgedaan. Uit voorzorg is de eerste verdieping daarom sinds dinsdag in quarantaine.

Het begon met de besmetting van een bewoner en een zorgmedewerker van de eerste etage. Later werden nog twee bewoners en een medewerker positief getest. Ook hier betrof het die bewuste etage. De betreffende bewoners en medewerkers hebben milde klachten en hebben de afgelopen dagen contact gehad met meerdere bewoners en medewerkers van de etage. Er is geen contact geweest met vrijwilligers. Uit voorzorg zullen de medewerkers en bewoners die met de besmette medewerker en bewoner in contact zijn geweest vandaag getest worden.

Vanwege de positieve coronatesten is in overleg met de corona-arts van de Zonnehuisgroep Noord besloten om de eerste etage per direct in quarantaine te laten gaan. Dit houdt in dat de bewoners van die etage op hun kamer moeten blijven en ook de huiskamer op die etage gesloten blijft. Bezoek door verwanten is nog wel mogelijk, maar dat mag alleen in volledig beschermde kleding.

Vrijdag verwacht men de uitslag van de testen binnen te hebben en dan werd bekeken welke maatregelen er eventueel nog nodig zijn.

Via De Ommelander