Vereniging Dorpsbelangen Rottum viert 40-jarig jubileum

ROTTUM – Inwoners van Rottum hebben zaterdag gevierd dat hun dorpsvereniging alweer veertig jaar bestaat.

Vereniging Dorpsbelangen Rottum werd opgericht op 19 januari 1981. Door de coronamaatregelen werd besloten om het jubileumfeest over de zomervakontie heen te tillen.

Gevelsteen 

Om het jubileum te markeren, bood dorpsgenoot Jan Riezebos aan om een gevelsteen te maken voor dorpshuis Kloosterstee. De onthulling vond ’s middags plaats door twee oud-oprichters van de vereniging die nog woonachtig zijn in Rottum: Gé Hoekzema en Jan de Jong. Na de officiële opening gingen de dorpsgenoten en belangstellenden konoën naar Stitswerd of er kon jeu de boules gespeeld worden onder het genot van hapjes en drankjes. ’s Avonds was er een bluesband en een barbecue.

Voor herhaling vatbaar

Alle activiteiten vonden buiten plaats en de gehuurde tenten waren niet nodig. Alle voedsel werd gemaakt door dorpsgenoten, ieder had zijn eigen specialiteit. Met inachtneming van de coronaregels werd het een gezellig en druk bezocht feest. De feestcommissie en het bestuur van Dorpsbelangen kijken dan terug op een geslaagde dag die volgens hen zeker voor herhaling vatbaar is, ook als er niets te vieren valt.

Via De Ommelander