Verpleegkundig specialist De Burcht genomineerd voor de Els Borst Prijs 2021

Margreeth Edzes (links) werd verrast met haar nominatie voor de Els Borst Prijs.

Margreeth Edzes (links) werd verrast met haar nominatie voor de Els Borst Prijs.

HOOGEZAND – Het beroep van verpleegkundig specialist (VS) maakt een opmars in de zorgwereld en daar draagt Margreeth Edzes van ZINN, werkzaam in woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand, aan bij. Dat is de mening van de jury van de Els Borst Prijs, die jaarlijks werd uitgereikt door de beroepsvereniging voor de zorg V&VN. Edzes is samen met twee anderen in Nederland genomineerd voor deze prijs.

De nominatie is een erkenning voor de langjarige inzet van Margreeth Edzes, die al meer dan 15 jaar als verpleegkundig specialist werkzaam is bij ZINN. Een VS behandelt zieke mensen en kenmerkt zich door eigenschappen van zowel een verpleegkundige als een arts. Dat maakt de VS tot een behandelaar met oog voor zowel de kwaliteit van leven als de medische behandeling zelf. In steeds meer ziekenhuizen en verpleeghuizen werd de functie van VS ge├»ntroduceerd. In de begintijd van Margreeth Edzes – rond 2006 – was het een compleet nieuw fenomeen en sindsdien is er hard gewerkt aan de inhoudelijke vormgeving van de functie VS. Ook was (en is) er werk aan de winkel om binnen de medische wereld erkenning te krijgen voor dit vak. Met name haar bijdrage aan dat laatste had Margreeth Edzes de nominatie opgeleverd.

Gisteren werd Edzes in ZINN-locatie De Burcht in Hoogezand overvallen door een delegatie van V&VN, die haar het nieuws van haar nominatie kwam melden. Ge├źmotioneerd haalde zij herinneringen op aan 2006, toen zij binnen ZINN medestanders vond in de toenmalige directeur en een verpleeghuisarts, die geloofden in het concept en haar de ruimte gaven om de functie gestalte te geven.

Op 7 oktober werd bekend of Margreeth Edzes de Els Borst Prijs wint.

Via De Regiokrant