Veteranen worden geëerd voor hun inzet

STADSKANAAL –  Burgemeester Klaas Sloots van Stadskonaal had zaterdag in een oude militaire auto een bezoek gebracht aan zes veteranen. 

Hij deed dat in het kader van de gemeentelijke veteranendag. Na het hijsen van de vlag bij het gemeentehuis startte hij zijn ronde bij de heer Koster in Stadskonaal om via de heer Kruize in Musselkonaal, de heer Huiting in Vledderveen en mevrouw Duivenvoorde in Alteveer vervolgens weer terug te rijden naar Stadskonaal. Daar ging hij nog langs bij de oudste nog levende veteraan in de gemeente, de 100-jarige heer Meijering. Hij bedankte ieder van hen persoonlijk voor hun inzet voor vrede en veiligheid en luisterde naar hun persoonlijke verhalen. Terug bij het gemeentehuis was Sloots duidelijk geraakt door de bezoeken: ,,Wat een bijzondere ochtend, ik ben onder de indruk van alle ervaringsverhalen. Wat een helden!’’ 

In voorgaande jaren was er een gemeentelijke veteranenochtend, maar die ging dit jaar vanwege de geldende coronaregels niet door. Aanstondende zaterdag is de Nationale Veteranendag. 

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos