Vijfde Mooie Muur in Stadskonaal is bijna klaar

STADSKANAAL – De vijfde Mooie Muur in Stadskonaal is zo goed als klaar. Kunstenares BKFoxx uit New York legt vandaag de laatste hand aan haar kunstwerk op de flat aan de Utrechtselaan. 

Eigenlijk zou de ‘mural’ vrijdag al worden afgerond, maar door de wisselende weersomstandigheden had het BKFoxx een paar dagen langer gekost om haar muurschildering te realiseren. Het thema van haar ‘mural’ in Stadskonaal is Time = Love. ,,Meer tijd voor elkaar nemen staat hierin centraal en tijd is een onderwerp waar BKFoxx altijd iets mee gehad had. In de coronatijd hebben veel mensen elkaar lang niet kunnen zien, terwijl er wel verdrietige dingen zijn gebeurd. Uiteindelijk komen alle verhalen bij elkaar’’, zegt Ada Tolboom van Kunst Werkt NL. BKFoxxl is een zeer ervaren street artist uit New York, die gewend is aan grote muren. Ze maakt vooral fotorealistisch werk waarvoor ze alleen spuitbussen gebruikt: er komen geen kwasten, geen projector of stencils aan te pas. Met het onderwerp van haar muurschildering daagt ze de toeschouwers uit om hierover na te denken. 

Mooie Muren
De Mooie Muren zijn onderdeel van het project Street Art Stadskonaal georganiseerd door KunstwerkT NL. Michel Velt, Marcus GOMAD Debie, Case MaClaim, Kitsune Jolene zijn de kunstenaars die de eerste vier Mooie Muren gerealiseerd hebben. Momenteel is street artist Filipe Lourenco bezig met Mooie Keet 1 in Alteveer.

Street Art zet aan tot nadenken
,,Wij zijn ervan overtuigd dat het genieten van kunst mensen gelukkiger maakt’’, aldus Richard Lamain, één van de organisatoren. ,,BKFoxx wil net als wij van KunstwerkT NL met street art kunst bereikbaar maken voor iedereen.’’

Via De Nieuwsbode