Vijfde Verwendag in Delfzijl op 14 augustus

DELFZIJL – In Delfzijl werd zaterdag 14 augustus voor de vijfde keer de Verwendag georganiseerd. Cliënten van thuiszorg en van groepspraktijk Woldendorp kunnen die middag genieten van een rondrit achterop een stoere trike. 

De organisatie is ook dit keer in handen van lifestyleshop De Vuursteen, vijf stichtingen van motorliefhebbers en de ondernemers aan de Oude Schans en Marktstraat. ,,Een groot deel van de rijders is gelieerd aan één van de motorstichtingen. Dat zijn Indo Melati, CS Riders, Oxalis, Highway Knights on Wheels, MTC Amicis en de Tempeliers. De trikers met hun passagiers worden begeleid door motoren en mensen die het andere verkeer regelen. De roadcaptain zet verschillende routes uit, zodat het ook voor de rijders een heerlijk uitje is”, aldus Fenna en Cris Hut van De Vuursteen.

De patiënten die meerijden op de trikes kunnen een verzetje heel erg goed gebruiken. Voor een aantal is het misschien de laatste keer dat ze mee kunnen. Het gaat om mensen van alle leeftijden met een lichamelijke of geestelijke beperking. Sommigen zijn terminaal ziek. Op de Verwendag worden ze allemaal in de watten gelegd met eten en drinken en natuurlijk de rit op de trikes.

De Verwendag werd grotendeels gefinancierd door de ondernemers van de Oude Schans en de Markstraat. Daarnaast had handelsvereniging Het DOK een bijdrage geleverd. ,,En we zijn heel erg blij met een forse bijdrage van makelaardij Kamp & Koolhof, die ons als goed doel steunt om zo hun 50-jarig jubileum te omlijsten’’, aldus Hut. 

De Verwendag start om 13.00 uur. De trikes en bikes stonden opgesteld in de Oude Schans en Markstraat. Iedereen is welkom om de fraaie trikes en bikes van dichtbij te bekijken. Verder zijn de Fluffels aanwezig. Deze speelgoedbeesten zijn graag bereid zijn om met kinderen op de foto te gaan.

Via De Eemslander