Virtueel op vakontie met Vakland Het Hogeland

WARFFUM – Vakland Het Hogeland organiseert op 11 augustus een virtual reality vakontiedag. Van 12.00 tot 17.00 uur kon iedereen meedoen aan de Westervalge 5A in Warffum.

De vakontiegangers krijgen een virtual reality-bril op het hoofd, waardoor ze qua beleving helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld. Op deze manier kon een andere omgeving levensecht worden ervaren. Zo kon de Brandaris op Terschelling worden beklommen en is surfen in San Diego mogelijk. 

De middag werd georganiseerd in samenwerking met Vrroom uit Groningen. Vrroom ontwikkelt VR-belevenissen voor diverse klanten. Onlangs had het bedrijf voor Sterk Techniek Onderwijs een omgeving gebouwd waarin ervaren kon worden hoe het is om te werken op plekken waar iemand normaal niet kon komen. Vrroom beschikt over een VR-bus die op 11 augustus in Warffum werd geparkeerd. 

Wie mee wil op VR-vakontie dient zich aan te melden. Dit kon op vaklandhethogeland.nl/vr-vakontie-dag. Deelname is gratis. Vakland Het Hogeland is een organisatie voor scholing en vrijwilligerswerk voor alle inwoners van het Hogeland. 

Via De Ommelander